Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn är en perfekt stad att besöka för en lång weekend som t.ex. Torsdag - Söndag. Det finns lagom många bra sevärdheter som passar de allra flesta med allt ifrån intressanta museum och slott till gågator och Tivoli.

Köpenhamn är en ganska stor stad men den innersta stadskärnan är ändå så pass liten att du kommer åt väldigt mycket genom att gå. Så länge vädret är bra och man planerar så känns det ganska behagligt att vandra runt i Köpenhamn.

I de fall något ligger längre bort så finns det tåg, tunnelbana, taxi och bussar att använda sig av.

Den lille havfrue

Nere i hamnen i Köpenhamn bakom Kastellet så hittar du Den lille havfrue, eller den lilla sjöjungfrun som den heter på svenska. Det är en staty eller skulptur tillverkad i brons och framtagen av Edvard Eriksen 1913 som avbildar en sjöjungfru som sitter på en sten.

Tivoli

För de allra flesta behöver inte Tivoli någon introduktion då namnet antyder på vad det är. Nöjesfältet är beläget mitt i centrala Köpenhamn mellan Rådhuspladsen och Köpenhamns centralstation.

På tivoli har du möjligheten att underhålla dig med åkattraktioner, spel, god mat och allt som du kan tänkas finna på ett nöjesfält. I jämförelse med Liseberg är det något mindre men samtidigt är det värt en upplevelse om man inte tidigare varit där och det är inga problem att spendera eftermiddagen och kvällen bland alla åkattraktioner och andra nöjen som finns där.

Ströget

Ströget är den kända gågatan i Köpenhamn som är ungefär 2 kilometer lång och sträcker sig från Rådhuspladsen ner till Kongens Nytorv och på andra sida ligger Nyhavn.

Ströget bjuder på härliga shoppingmöjligheter i allt från kända modebutiker till små mysiga affärer. Här finns även fantastiska restauranger för de som vill hitta ett bra ställe att äta mat på.

Naturhistoria museet

Naturhistoriska museet är lika roligt för barn som för vuxna och här får man prova på en mängder saker som visar hur allting i naturen hänger ihop och fungerar.